De Breughel – NWS

Onze laatste-loodjes-sectie… De allerlaatste Breughelnieuwtjes in afwachting van de Zeepziederij-website! Scroll helemaal naar beneden om onze laatste restantjes Breughelaanbod te zien!


Bericht van “groot” belang aan al onze Zoldedame-vriend(inn)en – locatiewijziging voorstelling Maya Westerveld – Drek (29 maart 2019)

Op 29 maart 2019 zou u – normaliter – voor de allerlaatste keer en tegelijkertijd voor onze allerlaatste Zolderdame het gevecht aangaan met de 50 trappen van het Ontmoetingscentrum. Althans al u geen lifter bent.

We hebben echter slecht – … en laten we niet overdrijven: minder goed – nieuws voor de gepassioneerde, geroutineerde klimmers onder jullie. Omwille van de decor-technische eigenheid van de voorstelling ‘Drek’ zien we ons (en dit in én na samenspraak met Maya) genoodzaakt om uw geliefkoosde speelplek links te laten liggen ten voordele van de scène van De Breughelzaal. Op voorgenoemde scène zal Maya het beste geven van zich…haarzelf, maar zal ook u mogen plaatsnemen. Dit weliswaar niet om te presteren, maar om u te amuseren. Scène-sur-scène heet dat dan. Gezelligheid troef!

Kortom: schrijfster en theatermaakster Maya Westerveld en de medewerkers van de Breughel heten u op de voorlaatste dag van maart hartelijk welkom op de scène van de Breughelzaal (Opitterstraat 19a) voor een gezellige theateravond.

Gerust-stellertje: de laatste Zolderdame betekent alles behalve het einde van een damesformule in de programmering van het Breese cultuurteam! Een kleine primeur – en het blijft tussen ons hè! – ook in de werking van cultuurhuis De Zeepziederij zal er grote aandacht voor een gegroepeerde-intieme-dames-werking zijn! Wen dus alvast – wederom in primeur – aan het scène-sur-scène-gevoel! En ja, wij zien jullie ook graag! ?

Tot 29 maart of hopelijk eerder, laat de bergschoenen thuis, … we maken er een leuke avond van!


De laatste loodjes wegen het zwaarst … alsook de laatste zakken cement, de laatste brikken (bakstenen) en het bungelende schietlood … maar niet getreurd, ook in tijden van blijde afwachting laat cultuurcentrum De Breughel u niet in de steek, maar verwarmt het u des te meer met dat allerlaatste restje Breughelgeluk …

8 maart King Dalton (Blues, folk, jazz, funk en psychedelica)
9 maart Louis Vanhaverbeke – Multiverse (Muzikaal circus-theater)
13 maart Eva Crutzen (NL) – Opslaan als (Prettig gestoord cabaret)
15 maart Lander Severins – Maanlander (Intiem kleinkunst- cabaret)
17 maart Duo Adentro – Sons du sud (aperitiefconc. piano-gitaar)
21 maart Dan Stuart (USA) (Verhalende singer-songwriter)
22 maart Günther Neefs – Roots 66 (Een muzikaal gevarieerd relaas)
23 maart Katelijne Verbeke & Daan Hugaert – Doek! (Relatiedrama)
24 maart Compagnie Barbarie – Modders (7+) (Moederschap!)
29 maart Maja Westerveld – Drek (Spitse, razendsnelle monoloog)

5 april Dana Winner – Eerste liefde (Godin van het Vlaamse lied)
10 april Thomas Smith – De jaren van het verstand (Ahum!)
18 april Pharis & Jason Romero (CA) (Canadamericana)
23 april Het kwartier – The Wetsuitman (Schoolvoorstelling)

9 mei Fred Eaglesmith (Yihhhaaaa Americana!)